Samen leren programmeren

Wanneer?
Start zondag 23 februari

Waar?
In het vrijetijdscentrum Parkoers, Marie Heinenweg 3 in het Zuiderpark, bij de ingang aan de Loevesteinlaan tegenover de Hengelolaan.

Tijdstip
Van 14.00 tot 16.00 uur.

Wat kost het?
€30,- voor de cursus.

Aanmelden
Heb je interesse of wil je meer weten? Je kunt bellen of mailen naar Sanne de Kluijver: tel. 06-43085395 of mail: s.dekluijver@vtvzhn.nl

Wat?
De cursus 'Samen leren programmeren' is speciaal ontwikkeld voor jongeren in de leeftijd van 11 tot 15 jaar met ASS. In een kleine groep van maximaal 6 deelnemers wordt aan overzichtelijke opdrachten gewerkt. Op de locatie zijn laptops met de juiste software aanwezig. Het lesmateriaal is ontwikkeld om de basisprincipes van Python onder de knie te krijgen. Er wordt onder andere gewerkt met de module Turtle, een programmeerbaar schildpadje dat je op het scherm kunt laten bewegen. Een cursusmiddag duurt twee uur, in de eerste helft wordt gewerkt aan opdrachten, in de tweede helft is er ruimte voor vragen of meer of vrije opdrachten. Voorbeelden voor vrije opdrachten zijn het programmeren van een robot of gezamenlijk iets maken in Minecraft. Met (veel) vragen kun je bij de begeleiders terecht. Voor de deelnemers is een Minecraft omgeving opgezet. Ook kan er groepsapp aangemaakt worden, zodat de deelnemers elkaar kunnen helpen of tussen de lessen door vragen kunnen stellen aan de begeleiders.

Voor wie?
Jongeren met ASS van 11 tot 15 jaar.

En als ik wil komen?
Dan ben je van harte welkom! Neem contact op via onderstaande gegevens.